Кривий Ріг До сайту

Якщо набридла яєшня: готуємо картопляну фріттату

Фріттата – традиційна італійська страва на сніданок чи вечерю. Зовсім як у нас яєшня. І коли остання вже зовсім набридла домашнім, приготуйте їм фріттату.

Реклама

Як це зробити, розповість Інформатор.

Цією  стравою можна нагодувати всю сім’ю! За бажанням покладіть м’ясо, шинку або ковбасу. Але смачно виходить і так. Готується все дуже просто і досить швидко. Впорається навіть недосвідчений кулінар.

Реклама

Картопляна фріттата.

Продукти

Приготування

Реклама

Картоплю чистимо, ретельно миємо, ріжемо соломкою.

Дрібненько шаткуємо цибулю і змішуємо з картоплею.

Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо смажитися картоплю з цибулею.

Реклама

За пару хвилин до кінця приготування, видавлюємо часник в овочі і мішаємо.

Розбиваємо яйця в посуд, який підходить, солимо, перчимо, додаємо сметану і всю подрібнену зелень, збиваємо.

Форму потрібно змастити маслом, після чого викласти картоплю, яку заливаємо яєчною масою. Поміщаємо на хвилин 15-20 в духову шафу і запікаємо при 180 °.

Реклама

Можна приготувати прямо в сковорідці. Просто заливаємо яйцем смажену картоплю і готуємо, поки омлет не буде повністю готовий.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати  сніданок по голлівудські: як приготувати млинці за рецептом Х’ю Джекмана та про те, як приготувати фаршировані печериці у духовці.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова