Фріттата – традиційна італійська страва на сніданок чи вечерю. Зовсім як у нас яєшня. І коли остання вже зовсім набридла домашнім, приготуйте їм фріттату.
Як це зробити, розповість Інформатор.
Цією стравою можна нагодувати всю сім’ю! За бажанням покладіть м’ясо, шинку або ковбасу. Але смачно виходить і так. Готується все дуже просто і досить швидко. Впорається навіть недосвідчений кулінар.
Картопляна фріттата.
Продукти
- Картопля – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 штук;
- Курячі яйця – 6 штук;
- Часник – 2 зубчики;
- Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л .;
- Базилік / петрушка / зелена цибуля;
- Чорний мелений перець і сіль в залежності від смаку;
- Сметана – 1 ст. л.
Приготування
Картоплю чистимо, ретельно миємо, ріжемо соломкою.
Дрібненько шаткуємо цибулю і змішуємо з картоплею.
Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо смажитися картоплю з цибулею.
За пару хвилин до кінця приготування, видавлюємо часник в овочі і мішаємо.
Розбиваємо яйця в посуд, який підходить, солимо, перчимо, додаємо сметану і всю подрібнену зелень, збиваємо.
Форму потрібно змастити маслом, після чого викласти картоплю, яку заливаємо яєчною масою. Поміщаємо на хвилин 15-20 в духову шафу і запікаємо при 180 °.
Можна приготувати прямо в сковорідці. Просто заливаємо яйцем смажену картоплю і готуємо, поки омлет не буде повністю готовий.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати сніданок по голлівудські: як приготувати млинці за рецептом Х’ю Джекмана та про те, як приготувати фаршировані печериці у духовці.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова