Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для прохолоди: готуємо бананово-молочне желе

Простий у приготуванні десерт з бананом, кавою та молоком порадує навіть у літню спеку. Приготуйте та переконайтеся в цьому. Замість молока, ви можете використати ряжанку з високим відсотком жирності.

Покроковий рецепт смачного десерті, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% – 1 л
  • Цукор – 100 г
  • Желатин – 30 г
  • Цукор ванільний – 20 г
  • Банани – 300 г
  • Розчинна кава – 2 ч. л.
  • Какао – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Змішайте каву та какао з 1 столовою ложкою молока в двох окремих ємностях, відставте.

Желатин розділіть на порції по 10 грамів в окремі ємності, кожну порцію змішайте з 5 столовими ложками молока, прогрійте в мікрохвильовці кожну порцію, перемішуючи, щоб желатин розчинився.

Влийте молоко у глибоку миску, додайте банани, звичайний та ванільний цукор, перебийте блендером до однорідності.

Перелийте 500 мл бананово-молочної суміші в миску, додайте 10 грамів вже розчиненого желатину та перебийте блендером. Розлийте по формах та поставте в холодильник.

Решту бананової суміші поділіть на 2 частини. В одну додайте каву, в іншу — какао. Збийте кавову суміш з желатином, розлийте поверх першого шару в формах та знову поставте у холодильник.

Додайте в суміш банану та какао желатин, що залишився, збийте блендером та налийте останній шар у форми. Залиште у холодильнику мінімум на 2 години або на ніч.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт – желе «Бите скло». Писали, як приготувати полуничне смузі зі згущеним молоком та морозиво за рецептом Лесі Українки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору