Салат з кіноа — це смачно, поживно і різноколірно! Такий салатик дуже корисний і завдяки його яскравому вигляду його хочеться зʼїсти тут і зараз! Приємним моментом є те, що салат з кіноа і бобовими підійде навіть веганам.
Зберігайте салат з кіноа і квасолею в герметичному контейнері в холодильнику протягом 3-4 днів, – передає Інформатор.
Інгредієнти:
- Кіноа – 190 г
- Вода – 500 г
- Квасоля чорна, консервована – 420 г
- Оцет яблучний – 45 мл
- Сік лайма – 30 мл
- Перець чилі, порошок – 1 г
- Кмин мелений – 2 г
- Олія оливкова Extra Virgin – 60 мл
- Цибуля червона – 1/2 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Томати чері – 150 г
- Червоноголова капуста – 90 г
- Консервована кукурудза – 180 г
- Зелений перець чилі – 1/2 шт.
- Сіль морська – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Змішайте промиту кіноа, воду та ¼ чайної ложки дрібної морської солі в середній каструлі на середньо-сильному вогні. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до слабкого і варіть, не накриваючи кришкою, доки кіноа не поглине рідину, приблизно 10-15 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою на п’ять хвилин. Зніміть кришку, а потім розпушіть кіноа виделкою.
Цей додатковий час під кришкою дозволяє кіноа розпаритися й набрякнути.
У великій мисці змішайте яблучний оцет, сік лайма, ½ чайної ложки дрібної морської солі, порошок чилі, кмин і щіпку чорного перцю. Повільно додайте оливкову олію, збиваючи до однорідності.
Чорну квасолю і кукурудзу зцідіть і промийте. Дрібно наріжте червону цибулю і болгарський перець, томати чері поріжте на четвертинки. Тонко нашаткуйте капусту і подрібніть перець чилі.
Додайте кіноа, чорну квасолю, червону цибулю, болгарський перець, помідори, капусту, кукурудзу та перець чилі. Перемішайте, а потім приправте до смаку сіллю та перцем за потреби.
Раніше ми розповідали, як приготувати ковбаски, запечені під тістом. Писали, як приготувати пиріжки кутаби з начинкою та смачний салат на вечерю.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок