Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні військовослужбовців непридатних до служби звільнять у запас

В Україні триває війна. Щоденно десятки Героїв отримують поранення різного ступеня тяжкості. Після лікування та відновлення вони зобов’язані повернутися у свої військові частини, але не всі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, Президент Володимир Зеленський підписав Закон 8169, який удосконалює положення Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» в частині порядку виконання громадянами військового обов’язку та проходження ними військової служби та служби у військовому резерві.

Тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями «непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців», можуть бути звільнені в запас.
Звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється:

а) у запас, якщо військовослужбовці не досягли граничного віку перебування в запасі і за станом здоров’я придатні до військової служби або під час дії воєнного стану визнані ВЛК непридатними за станом здоров’я до військової служби з переоглядом через 6–12місяців;

б) у відставку, якщо військовослужбовці досягли граничного віку перебування в запасі або визнані ВЛК непридатними за станом здоров’я до військової служби з виключенням з військового обліку.

Раніше Інформатор писав про те, хто не підлягає призову у воєнний час за станом здоров’я та про те, як довести стан свого здоров’я медкомісії у військкоматі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору