Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області можуть продавати спортивне харчування з речовиною, яка впливає на роботу мозку

В Україну надішли кілька партій харчових добавок з Польщі, у складі якого є несанкціонований інгредієнт, який впливає на роботу мозку. Зокрема продукти виробника Fitness Authority з вмістом новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерат, можуть реалізовувати на території Дніпропетровської області.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу в Дніпропетровській області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області області інформує про отримання інформаційних повідомлень через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF).

Зокрема 10 липня надійшло три повідомлення про виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерат (α-GPC) у харчовій добавці з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland), яку отримали дві різні компанії в Україні. 12 липня надійшло ще одне повідомлення про надходження харчової добавки з холіну альфосцерату цього ж виробника.

Держпродспоживслужба Дніпропетровщини попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби за тел. (099) 723-16-99.

За даними спеціалізованого медичного видання Health-ua.com, альфосцерат холіну – речовина, яку кілька десятиліть успішно застосовується для лікування уражень мозку різної етіології. Зокрема, препатати з цієї діючою речовиною застосовують при лікуванні ішемічного інсульту, деменції та черепно-мозкових травм.

Раніше ми писали, що у Дніпропетровській області зареєстрували випадок африканської чуми свиней. Писали також, що у торгову мережу Дніпропетровської області завозили курячі четвертини із сальмонелою та що у Дніпропетровській області можливо продавали небезпечний рис.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору