Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Може викликати діарею та судоми: мешканців Дніпропетровської області попередили про небезпечний фрукт

В Україну завезли лайми з Бразилії, у яких виявили неавторизовану речовину – диметоат. Небезпечні фрукти можуть продавати на території Дніпропетровської області.

Попереджає обласна Держпродспоживслужба, – пише Інформатор.

“Від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах, що експортувались з Бразилії (експортер: Brasfresh Importacao E Exportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) до України (одержувач: ТОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ)”, – зазначено у повідомленні.
При виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723 16 99.

Варто зазначити, що диметоат може викликати нудоту, слабкість, сонливість, проблеми із диханням, біль у животі та діарею, а при важких отруєннях — втрату свідомості, судоми та параліч.

Небезпечні лайми

Раніше ми повідомляли про завезену в Україну курятину із сальмонелою, яку можуть продавати у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору