Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області покарали прихильника “руського мира”: як саме

У Дніпропетровській області перед судом постав колаборант. Чоловіку дуже подобався “руський мир”. У соціальних мережах він всіляко розхвалював його, але жити чомусь волів в Україні.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Генпрокурора України, мешканець Новомосковського району Дніпропетровської області з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора у соціальній мережі Facebook поширював відеоматеріали з антиукраїнськими закликами.

В опублікованих дописах засуджений визнавав правомірною так звану «спецоперацію» та прославляв її учасників, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

В опублікованих дописах засуджений визнавав правомірною так звану «спецоперацію» та прославляв її учасників

В опублікованих дописах засуджений визнавав правомірною так звану «спецоперацію» та прославляв її учасників

Колаборанта затримали. За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури прихильника “руського мира” визнано винним у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Його засуджено до 5 років ув’язнення.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області колаборанти агітували за “руський мир”, та про дружину бійця ЗСУ, яка передавала дані про українські війська ворогу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору