Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні вагітним жінкам дозволили працювати до пологів

Вагітним українкам дозволять йти у дородову відпустку пізніше, ніж за 70 (90) днів до пологів. Якщо, звичайно, вона добре себе почуває й не хоче завчасно кидати роботу. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на депутата Верховної Ради Ярослава Железняка, це стало можливим з прийняттям нового Закону № 9271.

Цей документ надає можливість жінці, яка працює, за відсутності медичних протипоказань, та за її бажанням розпочинати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів та пропорційно збільшити післяпологову частину відпустки.

У разі, якщо жінка не бажає розпочинати дану відпустку пізніше або ж наявні медичні протипоказання, діятиме “стандартний” розподіл днів відпустки до та після пологів

За словами Железняка, це дуже правильна ініціатива, адже зараз вагітну жінку обов’язково відправляли з роботи. Навіть якщо у неї була можливість продовжити працювати.

Раніше Інформатор писав про те, скільки коштують пологи в Україні та про те, що до переліку “Доступних ліків” включили ще 32 препарати.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору