Кривий Ріг До сайту

Українська випічка: як приготувати солодкі мандрики із сиром та вишнями

Цими щедрими смаколиками із сиром, сметаною, яйцями, вершковим маслом та смачними начинками за українськими традиціями закінчувався літній Петрів піст. Але вже давно мандрики перейшли з обрядової кухні в повсякденну.

Реклама

Мандрики — це випічка з начинкою, що має багато варіацій, – передає Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста

Для начинки

Спосіб приготування:

Реклама

Вершкове масло покладіть у миску та залиште за кімнатної температури. З вишень вийміть кісточки та залиште ягоди в друшляку, щоб стікав сік.

Коли масло стане м’яким, просійте на нього суміш борошна із содою та розпушувачем, додайте сіль, цукор. Розітріть суміш у крихти. Додайте в масу сметану по столовій ложці, яйце та замісіть м’яке тісто, що не липне до рук.

Яйце розділіть на жовток та білок. У білок влийте трохи води та розмішайте.

Реклама

Сир перетріть через сито або побийте блендером. Столову ложку цукру розітріть із жовтком та змішайте із сиром. Решту цукру змішайте з крохмалем та вишнями.

Розкачайте тонко тісто, виріжте склянкою кружечки, перенесіть частину на деко з пергаментом. Викладіть на середину кружечків сир, вдавіть в нього вишні. Змажте край кружечків білком. Накрийте начинку рештою кружечків та обережно притисніть краї виделкою, щоб вони злиплися. Змастіть мандрики рештою білка, проколіть зверху, щоб виходила пара.

Випікайте мандрики у попередньо розігрітій духовці за температури 180-200 °С до готовності.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати овочеве рагу під сиром. Писали, як приготувати «нічну» вівсянку та торт з кабачків та помідорів з часниковим соусом.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок