Овочеве рагу — це суміш тушкованих моркви, цибулі, перцю та помідорів, запечених з картоплею під сирною скоринкою. Часник і приправи допомагають підкреслити смак овочів та сиру.
Це легке овочеве рагу — ідеальна вегетаріанська їжа чи гарнір до м’яса або риби, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 800 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник, зубчики – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Томати – 2 шт.
- Олія соняшникова – 40 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир твердий – 100 г
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
Всі овочі помийте і обсушіть. Цибулю, моркву і часник очистіть. Цибулю наріжте півкружечками, моркву натріть на грубій тертці, часник подрібніть. У перцю видаліть серцевину, а м’якоть наріжте кубиками. Помідори поріжте шматочками. Картоплю очистіть і наріжте брусочками.
Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву, перець, помідори і часник. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 7-8 хвилин.
На дно форми покладіть картоплю, посоліть, зверху викладіть тушковані овочі, накрийте фольгою. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 °C.
Потім фольгу зніміть, посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин. При подачі прикрасьте овочеве рагу зеленню.
Раніше ми розповідали, як приготувати «нічну» вівсянку. Писали, як приготувати консервоване мохіто з аґрусу на зиму та зрази з ковбасою і сиром.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок