Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Ощадбанк” припиняє виплати на картки пенсій та соціальної допомоги окремій категорії пенсіонерів: коли та кого це стосується

В Ощадбанку повертають обов’язкове проходження фізичної ідентифікації. Це стосується категорії пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Ті українці, які не зможуть пройти перевірку, залишаться без пенсій та соціальної допомоги.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на сайт “На пенсії”, з 1 вересня 2023 року для того, щоб отримати виплати ВПО, необхідно буде особисто звертатися до відділень «Ощадбанку», щоб пройти процедуру проходження фізичної ідентифікації клієнта. Така вимога існувала і раніше, але через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, вона була тимчасово скасована.

У «Ощадбанку» попередили, що не будуть видавати гроші та оплачувати будь-які платежі за картковим рахунком, якщо клієнт не пройде фізичної ідентифікації. Розблокують картку лише після проходження ВПО фізичної ідентифікації за встановленою процедурою.
Таку процедуру вони повинні проходити кожні шість місяців.

До отримання електронного посвідчення пенсіонера пенсіонери – внутрішньо переміщені особи повинні проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці”, – йдеться у повідомленні банку.

Для ідентифікації внутрішньо переміщена особа повинна звернутися до Ощадбанку з паспортом або іншим документом, що засвідчує особу, та основною платіжною карткою або основним електронним пенсійним посвідченням.

Раніше Інформатор писав про те, що пенсіонери з мінімальними пенсіями можуть отримати надбавку, та про те, що в України пропонується встановити обов’язкову участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору