Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо мармелад з малини та червоної порічки

Мармелад, зроблений зі свіжих ягід малини та червоної порічки, цукру та лимонної кислоти, має ніжну текстуру та інтенсивний фруктовий смак. Найпопулярніший спосіб вживання — із чаєм вприкуску, але ви можете прикрасити ним десерт чи додати у тісто для солодкої випічки.

Покроковий рецепт смачного мармеладу, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 г
  • Червоні порічки – 500 г
  • Цукор – 1 кг
  • Лимонна кислота – 5 г

Спосіб приготування:

Малину очистьте від плодоніжок, порічки обірвіть з гілочок. Ягоди добре промийте, покладіть у каструлю і залийте водою так, щоб вона їх лише покрила. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 15 хвилин.

Трохи охолодіть і протріть ягоди крізь сито. Отримане пюре викладіть у каструлю, додайте 900 г цукру, лимонну кислоту і варіть на маленькому вогні, поки маса не зменшиться у два рази (приблизно 30-40 хвилин). Періодично знімайте з маси пінку.

Гарячий мармелад розлийте у формочки і залиште охолоджуватись. Потім помістіть їх у холодильник до повного охолодження.

Поріжте готовий мармелад квадратиками і обваляйте в цукрі.

Раніше ми розповідали, як приготувати консервоване мохіто з аґрусу на зиму. Писали, як приготувати зрази з ковбасою і сиром та  рулетики з лаваша.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору