Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області 11-річний хлопчик сам замовив через інтернет мухомори, з’їв та потрапив до реанімації

Більшість дітей – дослідники від природи. Іноді ці “досліди” доводять їх до біди. Саме так сталося з 11-річним мешканцем Дніпропетровської області.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу у Дніпропетровській області,  11-річний хлопчик самостійно замовив гриби «мухомори» через інтернет-мережу та вживав їх у сушеному меленому вигляді. Перші клінічні прояви з’явилися через годину після вживання грибів у вигляді галюцинацій, сухості у роті, блювоти, запаморочення. По медичну допомогу батьки хлопчика звернулися за 3 години після появи у нього перших симптомів отруєння. Дитину госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні у стані середньої важкості з діагнозом «отруєння дикорослими грибами». Наразі хлопчик перебуває на лікуванні.

Але, як виявилося, не тільки діти полюбляють “експериментувати” подібним чином. 61-річна жінка із задоволенням поласувала дикорослими грибами типу «лисички» чи «говорушки» (зі слів), зібраними у лісосмузі Дніпровського району.Наслідками “вживання смачненького” стали блювота, запаморочення, пронос. По медичну допомогу жінка звернулася аж на четверту добу після появи симптомів отруєння у важкому стані. Наразі постраждала перебуває на лікуванні.

Приблизно у ті ж дні  на лікарняному ліжку опинився чоловік 67 років, що вживав відварені після заморожування гливи, які збирав власноруч ще у жовтні 2022 року у лісосмузі Синельниківського району. Першими симптомами отруєння були: багаторазова блювота, оніміння кінцівок рук та ніг. По медичну допомогу постраждалий звернувся наступного дня після перших клінічних проявів отруєння та був госпіталізований у важкому стані.

За 2022 рік по Дніпропетровській області зареєстровано 10 випадків отруєння дикорослими грибами, у результаті чого постраждало 12 людей, зокрема 3 дітей. На жаль, через вживання дикорослих грибів 1 дитина 8 років померла. Усі хворі вживали в їжу дикорослі гриби, зібрані власноруч, у вареному, смаженому та консервованому вигляді. Після звернення по медичну допомогу постраждалі були госпіталізовані переважно у важкому стані та у стані середньої важкості. Стан здоров’я, як правило, обтяжувався несвоєчасним зверненням по медичну допомогу та самолікуванням.

Медика радять краще відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживати штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх у магазинах.

Крім того, не вживати гриби дітям, вагітним жінкам та людям з захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області 2-річна дитина отруїлася грибами та про те, що у Дніпропетровській області жінка отруїлася власноруч зібраними грибами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору