Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Обіцяли допомогти у лікуванні військових: у Дніпропетровській області зловмисники прикидаючись волонтерами обманювали людей

У Кам’янському районі злочинна група ошукала людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ. Вони, прикидаючись волонтерами, знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців ЗСУ. Потім писали міжнародним організаціям та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті. Під виглядом конвертування грошей, зловмисники отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Встановлено, що псевдоволонтери ошукали майже 100 громадян на всій території України.

Щомісячно, злочинцям  така схема заволодіння грошима приносила понад 1 мільйона гривень.

Псевдоволонтерів затримали та провели обшуки за місцями проживання. У них вилучили мобільні телефони, 300 сім-карток операторів зв’язку, комп’ютери, ноутбуки, електронні накопичувачі  інформації, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті на загальну суму 800 тисяч гривень.

За клопотанням прокуратури одному із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, щодо інших вирішується питання про обрання.

Псевдоволонтер

Псевдоволонтер

Псевдоволонтера затримали

Псевдоволонтери ошукали майже 100 громадян на всій території України

Банківські картки 

Гроші

300 сім-карток операторів зв’язку

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області шахрай продавав неіснуючі генератори та побутову техніку. Писали, що шахраї з Кривого Рогу ошукали громадян більш ніж на півмільйона гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору