Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі з’явився автобус для вакцинації: які щеплення там можна зробити

Завдяки Міністерству охорони здоров’я України в рамках ініціативи представництва ВООЗ в Україні Криворізький район отримав автобус для вакцинації. Тепер зробити вакцинацію буде більш доступно та зручно жителям регіону.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ВСП “Криворізький РВ ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ”.

Автобус, модифікований для проведення вакцинації людей, обладнаний підйомною платформою, яка дозволяє перевозити людей на інвалідних візках, має 35 пасажирських місць.

Автобус буде використовуватись мобільними бригадами медичних працівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги для проведення вакцинації мешканців проти інфекційних захворювань, у тому числі від COVID-19, дифтерії, кору, паротиту, правця та інших вакцинокерованих інфекцій.

Це дасть змогу вакцинувати людей в громадах або привозити їх у найближчі пункти вакцинації.

Цільовою групою є внутрішньо переміщені особи, уразливі групи населення, зокрема люди похилого віку та особи із хронічними захворюваннями, а також ті, хто проживає у віддалених районах Криворіжжя.

Передача автобуса для Криворізького регіону дуже символічна, адже Кривий Ріг одне з найдовших міст в Європі, протяжність становить до 120 км, а відстань до окремих сільських районів становить до 100 км.

Саме виїзд у віддалені райони забезпечить максимальну доступність вакцинації до населення, з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації.

Раніше ми розповідали, коли на дорогах Кривого Рогу з’являться нові автобуси. Писали, що  у Кривому Розі оновлять 10 тролейбусів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору