Витяжне тісто філо — дуже зручний напівфабрикат. Перед приготуванням розморозьте його згідно з інструкцією на пакуванні. Вишнева начинка, загорнута у тонке тісто філо — це неймовірний десерт, приготувати який доволі просто. Вишні для цього рецепта мають бути без кісточок.
В рецепті використовується олія, але ви можете також змастити розтопленим вершковим маслом або сумішшю з них – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Тісто філо, лист – 12 шт.
- Олія – 4 ст. л.
- Вишня – 500 г
- Цукор – 150 г
- Крохмаль – 30 г
- Кориця мелена – 1/5 ч. л.
Спосіб приготування:
Приготуйте начинку. Вишні без кісточок покладіть у сотейник або невелику каструлю. Змішайте цукор, крохмаль і корицю, засипте вишню та перемішайте. Варіть ягоди на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Зніміть начинку з вогню та остудіть.
Розгорніть перший лист тіста філо, та змастіть його олією. Складіть лист навпіл. Змастіть олією. Викладіть на середину листа, відступивши від нижнього краю близько 4-5 см, 1 столову ложку начинки.
Загорніть слойки у такий спосіб, як на фото до рецепта смажених пиріжків з полуницею.
Загорніть нижній край тіста на начинку. Потім загорніть один довгий край тіста на начинку та накрийте його другим довгим краєм. Загорніть нижню частину з начинкою так, щоб вийшов рулетик із закритими краями. Сформуйте у такий спосіб всі заготовки.
Деко застеліть пергаментом, змастіть його олією та викладіть слойки швом донизу. Змастіть олією та випікайте у попередньо розігрітій духовці за температури 180°С 30 хвилин або до рум’яної скоринки.
Раніше ми розповідали, як приготувати варення з сухого липового цвіту. Писали, як приготувати желейні цукерки вдома та морозиво з яблуками та корицею.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок