Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На тимчасово окупованих територіях військовослужбовці рф затримують місцевих підприємців заради викупу

“Ні якого патріотизму, просто бізнес” – під таким гаслом діють зараз російські військові на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Заради отримання грошового викупу вони затримують та катують місцевих підприємців.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю Міністра оборони України Ганну Маляр, на тимчасово окупованій території України військовослужбовці зс рф використовують окупаційний режим для власного збагачення.

Зокрема, під приводом нібито проведення контррозвідувальних заходів проводяться арешти громадян, переважно з-поміж підприємців та інших заможних місцевих мешканців, формальною підставою для яких є звинувачення у можливій співпраці із Силами оборони України.

За звільнення затриманих окупанти вимагають значні суми грошей від їх родичів чи близьких.

Станом на початок цього тижня у населеному пункті Нижні Сірогози на тимчасово окупованій території у Херсонській області з метою отримання викупу окупанти помістили під варту близько сотні таких осіб.

Раніше Інформатор писав про те, що у Херсонській області росіяни готують втечу морем та вивозять сім’ї та про те, що з тимчасово окупованих територій Херсонської області окупанти примусово вивозять дітей до Криму.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору