Кривий Ріг До сайту

Ядерна загроза на ЗАЕС, що робити: інструкція дій для громадян

Ворог все підготував для підриву Запорізької АЕС. У разі вибуху, є велика ймовірність, що інтернет та зв’язок не працюватимуть, а сам момент вибуху може застати, наприклад, на вулиці, в приміщенні чи в авто. Що робити в кожному з випадків.

Реклама

Про це Інформатор Кривий Ріг розповість з посиланням на Інформатор Україна.

Якщо ядерний вибух застав вас на вулиці.

Реклама

Вибір укриття: особливості

Бігти в укриття треба враховуючи напрям вітру. Якщо він дме з епіцентру вибуху – пересувайтесь перпендикулярно (ліворуч або праворуч) напряму вітру. В іншому випадку – рухайтесь проти вітру.

Де ховатися від радіації

“Головний критерій пошуку укриття – хвилинна доступність. Якщо поруч немає спеціально обладнаного сховища, найкраще підійде підвал або центр великих бетонних будівель з мінімальною кількістю вікон та дверей”, – йдеться в повідомленні.

Реклама

Якщо ядерний вибух застав вас у приміщенні

Якщо ядерний вибух застав вас у дорозі

Інструкцію щодо дій у випадку ядерної загрози дав й голова МВС України Ігор Клименко. Він наголосив, що ядерний пил у повітрі тримається добу. Цю добу треба провести у щільно закритому приміщенні, заклеївши всі щілини скотчем чи вологою ганчіркою.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як вплине підрив Каховської ГЕС на ЗАЕС та про те, що біля ЗАЕС вибухнула наземна міна: які наслідки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама