Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Номера мобільних телефонів загиблих чи зниклих безвісти захисників будуть заморожені на два роки: що для цього треба зробити

Війна – страшна річ. Щоденно гинуть чи зникають безвісти людей. І як же боляче буває близьким, коли випадково натиснувши номер зниклого, вони чують живий, але чужий голос. Річ у тому, що в Україні через рік без використання номер надходить у вільний продаж.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, мобільні оператори Kyivstar та lifecell будуть резервувати номери загиблих чи зниклих захисників на 2 роки. Це означає, що номер не надійде у продаж протягом цього часу. Для цього рідним чи близьким військового треба звернутися до оператора.

Деталі розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він пояснив, що зазвичай через рік без використання номер надходить у вільний продаж.

“Так ви можете отримати повідомлення “Коханий приєднався до Viber”. Коли його немає серед живих. Щоб уникнути таких ситуацій, Kyivstar та lifecell запускають функцію резервування номерів загиблих чи зниклих безвісти захисників. Номер не надійде в продаж загалом протягом 2 років”, – каже Федоров.

Щоб зарезервувати номер потрібно

  • Звернутися до служби підтримки оператора. Kyivstar – 0800300466, lifecell – 0800205433.
  • Повідомити номер для резерву.
  • Вказати, від кого звернення.
  • Чекати на SMS з рішенням.

“Зараз послуга працює в тестовому режимі. Вдячний компаніям, які підтримали ініціативу”, – додав міністр.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти та про те, що мобільний оператор Київстар збільшує тарифи.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору