Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Виплати на пенсійну картку можуть призупинити: у яких випадках та що робити

Більшість українських пенсіонерів живуть, як-то кажуть, “від пенсії до пенсії”. Але що робити, коли людина прийшла до магазину і виявилося, що грошей на картці немає, а виплати “заморозили”? В яких випадках таке може трапитися та як відновити виплати? 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії”, якщо не використовувати свій банківський рахунок понад шість місяців, видачу пенсій можуть призупинити. Щоб цього уникнути, потрібно хоча б один раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою. Наприклад, поповнити рахунок мобільного, сплатити комунальні послуги чи інші рахунки.

Слід мати на увазі, що гроші на “заморожену” картку нараховуються. Ось тільки взяти їх з неї неможливо.

Крім того, виплату пенсії можуть призупинити, якщо:

  •  пенсію призначено на підставі неправдивих відомостей  в документах,
  • весь час пенсіонер проживав за кордоном – якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Виплату пенсії можна відновити та повернути недоотримані кошти. Для цього потрібно звернутися до Пенсійного фонду та підтвердити особу.

Як пояснила заступниця голови Мінсоцполітики  Дар’я Марчак: «Якщо пенсіонер з’являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває».

Після перевірки даних Пенсійний фонд приймає рішення щодо відновлення пенсійних виплат протягом 10 днів з дня звернення.

Раніше Інформатор писав про те, яка в Україні середня пенсія та хто отримує найнижчі, та про те, що пенсіонери з мінімальними пенсіями зможуть отримати надбавку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору