Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Індексація виплат на 20%: на скільки збільшиться пенсія в Україні з 1 березня

Українським пенсіонерам підвищать пенсії. Так, у березні цього року відбудеться щорічна планова індексація виплат на 20%. Але при тому виявляється, що насправді для більшості – близько 10 мільйонів пенсіонерів – це буде лише надбавка у 400 – 800 грн. Дійсно високі доплати отримає лише незначна частина літніх людей.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

“З 1 березня 20% за загальною формулою. Ми довго рахували, враховували нюанси та вважаємо, що вистачить. Середня доплата складатиме від 400 гривень до 800 гривень”, – повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

Також вона розвіяла сумніви українців щодо часткової індексації і лише тим, у кого пенсія вища за мінімальну.

Жолдович підкреслила, що в уряді розуміють жахливі наслідки інфляції, як і те, що доходи пенсіонерів у прямому сенсі слова просто “з’їло” знецінення гривні і ряд інших негативних факторів. Втім вона запевнила, що кожен українець без огляду на вислугу років отримає певну надбавку. Також на доплати можуть розраховувати й військові пенсіонери.

На скільки зросте пенсія?

Після зростання розмір мінімальної пенсії становитиме від 2,1 тисячі гривень до 2,6 тисячі гривень. Розмір середньої пенсії збільшиться з 3,5 тисячі гривень  до 4,2 тисячі – 4,5 тисячі гривень.

Раніше ми розповідали, якою буде пенсія у лютому 2023 року?

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору