У літню спеку менш за все хочеться їсти гарячі борщі та інші “зігріваючи” блюда. Закуски, які можна вживати холодними, у такому разі смакують набагато більше. Але й вони можуть бути достатньо ситними.
Інформатор пропонує рецепт закускового торта з курки, який можна поставити у холодильник та подавати на сіл із зеленню та овочевим салатом.
Закусковий торт з куркою
Продукти
- 800 гр куряче філе;
- 150 гр цибулі;
- 150 гр моркви;
- приправа для курки і сіль за смаком;
- нарізана зелень (петрушка);
- 2 яйця;
- 4 листи вафель;
- 5 ст. л. сметани + 1 яйце;
- 100 гр твердого сиру.
Приготування
Через м’ясорубку або блендер подрібнити куряче філе з цибулею і морквою. Додати в фарш нарубану зелень, спеції, 2 яйця і сіль. Все ретельно перемішати.
У форму викласти 1 вафельний лист. Розподілити курячу начинку. Так повторити з усіма листами.
В кінці на останню вафлю розподілити заливку зі сметани і яйця. Запікати 30 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Дістати курячий торт, посипати тертим сиром і відправити ще на 10 хвилин в духовку при тій же температурі.
Супер смачний, соковитий, ситний і дуже простий курячий пиріг готовий! Особливо він смакує, коли остигне та настоїться.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачнючу закуску з курячих шлуночків та часникові грибочки на пікнік.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова