Хочеться швидкої смачної випічки? Візьміть готове листкове тісто та трохи шовковиці — і хрумкий ароматний пиріг у вас на столі!
Шовковицю для такого пирога можна брати як свіжу, так і морожену, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 400 г
- Шовковиця – 3 склянки
- Цукор – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1/4 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Тісто розморозьте відповідно до інструкції на упаковці. Поділіть на дві частини та розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випічки.
Змішайте ягоди з цукром і борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризніть розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи та змастіть його молоком. Дайте пирогу відпочити в холодильнику 30 хвилин.
Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів.
Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменште температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки й залиште у формі до остигання.
Раніше ми розповідали, як приготувати лукум. Писали, як приготувати пломбір, як у дитинстві та вівсяні батончики з фундуком і медом.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок