Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Після підриву Каховської ГЕС гинуть червонокнижні тритони

Жертвами злочинного підриву Каховської ГЕС стають не тільки люди та домашні тварини. Мідії, раки земноводні та інші живі істоти гинуть від повені, яка відносить їх у солону воду Чорного моря, вижити у якому  вони не зможуть. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, тритонів, які занесені до Червоної книги України, з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря. Там їх знайшли працівники парку.працівники НПП “Тузлівські лимани”. За добу вони врятували 55 тритонів.

На жаль, ще 149 тварин виявили загиблими.

Тритони не мешкають в солоній воді. Тож живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки (притоках).

Дорогу “вимушені переселенці” перенесли успішно. За оцінками фахівців, вони мають добре адаптуватися в дунайських водах.

Тритони не мешкають в солоній воді.

Тритони не мешкають в солоній воді.

Живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки

Живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Дніпропетровської області рятує раків та мідій, які постраждали від підриву Каховської ГЕС та про те, які може мати наслідки підрив росіянами Каховської ГЕС. 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору