Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі йтиме дощ: не забудьте про парасольки

Дощі, які так потрібні криворізьким городникам на початку літа, 12 червня накриють місто. А разом з дощем прийде й прохолода. Тому збираючись на роботу, не забудьте взяти із собою парасольку та щось тепленьке з одягу.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 12 червня у Кривому Розі весь день буде хмарно, йтиме сильний дощ, який стихне до вечора. Вітер північно-східний силою 3,1 – 5,4 метра на секунду. Температура повітря коливатиметься від 13 до 18 градусів тепла.

За народним календарем 12 червня відзначається день пам’яті преподобного Ісакія-сповідника. У народі цей день вважався зміїним. За народним повір’ям, у цей день змії “ходять по лісах станицями” і вбивати їх дуже небезпечно. Кожному вони готові мстити безмилосердно. З давніх часів до нас дійшла традиція на день Ісакія саджати боби. Наші пращури 12 червня спостерігали за павуками: якщо павуки посилено працюють у цей день, значить погода буде мінятись. У цей час цвіте шипшина і жасмин.

Раніше інформатор писав про магнітні бурі у червні 2023 року та про те, що наприкінці квітня Землю накрив метеоритний дощ

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору