Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Володимир Зеленський приїхав до Херсону

У четвер, 8 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Херсону. Він відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій.Свій візит Президент не анонсував.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, глава держави провів нараду щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої руйнуванням греблі Каховської ГЕС, організації забезпечення життєдіяльності на затоплених територіях та відновлення екосистеми регіону.

Про це повідомили в Офісі президента України. Міністр внутрішніх справ, начальник штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС Ігор Клименко доповів про оперативну ситуацію, що склалася в області внаслідок катастрофи, та евакуацію населення із зон затоплення. За його словами, дано оцінку втрат внаслідок акту терору, прораховано ймовірні ризики, визначено завдання щодо забезпечення постраждалого населення водою та електроенергією, подолання можливих санітарно-епідемічних загроз, а також щодо евакуаційних заходів. Для вивезення людей підготовлено залізничний та автомобільний транспорт.

У Херсоні Зеленський провів нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС

У Херсоні Зеленський провів нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС

Жителі підтоплених населених пунктів забезпечені продуктами у повному обсязі. Проводяться роботи з підвезення питної води. На базі окремих закладів охорони здоров’я розгорнуто пункти евакуації. Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук і генеральний директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота розповів про перебіг ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі.

На базі окремих лікарень розгорнуто пункти евакуації

На базі окремих лікарень розгорнуто пункти евакуації

Також заслухали доповідь начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна щодо організації життєзабезпечення на затоплених територіях. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець розповів учасникам наради про перспективи відновлення екосистеми регіону.

Зеленський під час поїздки на Херсонщину

Зеленський під час поїздки на Херсонщину

Командувач оперативного угруповання військ “Херсон” Михайло Драпатий поінформував про оперативну воєнну ситуацію в зоні техногенної катастрофи. Зеленський дав доручення щодо підрахунку збитків і виділення коштів для компенсацій жителям, які постраждали.

“У Херсоні відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій. Наше завдання – максимально захистити життя й допомогти людям. Дякую рятувальникам і волонтерам. Дякую всім, хто залучений до цієї роботи”, – зазначив Зеленський.

Раніше Інформатор писав про те, що Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною світу за версією американського журналу Time та про те, що Володимир Зеленський приїхав у Бахмут.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору