Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вода по годинам та заборона на полив: яка ситуація з водопостачанням у Кривому Розі

Сьогодні 6 червня, росіяни підірвали Каховську ГЕС, вода затоплює Херсонщину і на якій відмітці зупиниться рівень води – зараз спеціалісти сказати не можуть. У зв’язку з руйнуванням Каховської ГЕС ситуація з водопостачанням у Кривому Розі складна, але контрольована. Мешканцям Інгулецького, Тернівського, Покровського та частково Металургійного треба на 30-40% скоротити споживання води, адже вона йде з Каховки.

Повідомляє Інформатор посиланням на Раду оборони міста.

Для населення вдень вода подаватиметься в штатному режимі, але з 22:00 до 5:00 тиск води знижуватиметься. Забезпечуватиметься проток та циркулювання, вода діставатиме лише до перших поверхів будівель. Це стосується тих районів, які забезпечуються водою з Каховки. В інший час вода буде подаватися, можливо з трохи зниженим тиском, але буде подаватися скрізь.

Тому не варто створювати ажіотаж та паніку, і не набирати воду в усе, що тільки можна.
Також  повністю заборонено полив із шлангів. Це стосується і дачних кооперативів, і приватного сектору. Кооперативи, які не дотримуватимуться цього режиму, теж відключатимуться від водопостачання.

У селах, які також одержують воду від «Кривбасводоканалу» – це по дузі від Інгульця через низ до Софіївки, подача води здійснюватиметься з 8:00 ранку до 12:00 дня.

“Ми розуміли ще рік тому, що така ситуація може статися. Тому наперед реалізували велику кількість технічних заходів щодо забезпечення життя міста у такій ситуації. У тому числі проклали понад 14 км труб, щоб оптимізувати систему водопостачання, поглибили канал яким подається вода з Каховського водосховища. Карачунівське та Південне водосховище були заздалегідь наповнені водою до максимального значення. Все це дає нам зараз деяку фору за часом. Причин для паніки немає. Вода у місті буде”, – написав Олександр Вілкул.

Раніше Інформатор повідомляв, який стан води у водоймах Кривого Рогу. Також ми писали про наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору