Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні пенсіонерів може стати вдвічі більше, ніж працівників: у чому причина

Станом на травень 2023 року постійне населення України становило 29 мільйонів осіб. При цьому вже за кілька років пенсіонерів буде майже вдвічі більше, ніж громадян, які працюють. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Український Інститут Майбутнього (УІМ), за даними експертів, близько 8,6 млн громадян не повернулися в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії.

“Станом на травень 2023 року постійне населення України, за оцінками УIМ, становить 29 млн осіб”, – йдеться в повідомленні.

Також, за даними науковців, станом на травень в Україні було лише 9,1-9,5 млн працюючих українців, а з вирахуванням бюджетників залишається близько 6-7 млн осіб. Вони, як стверджують в інституті, і є тією “упряжкою”, що везе на собі пенсонерів, дітей, безробітних, утриманців та інших – а це 22-23 млн осіб.

Водночас коефіцієнт народжуваності вже впав нижче 1, а для зростання чисельності населення цей показник має бути понад 2.

“Якщо нічого не змінювати, у перспективі кількох років пенсіонерів в Україні буде вдвічі більше, ніж працюючих. Саме тому питання демографії має бути озвучене Президентом України як пріоритетне на сьогодні і яке потребує невідкладних заходів”, – заявили в УІМ.

Раніше Інформатор писав про те, що Україна визнана однією з найнещасніших країн світу та про те, що пенсіонери в Україні зможуть отримувати одразу дві пенсії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору