Люди старшого покоління з ностальгією згадують молочний коктейль, який влітку готували майже у кожному гастрономі. “Зараз таких не роблять” – із сумом кажуть вони, забуваючи, що у наші дні міксер є майже у кожній сім’ї, продукти доступні, а тому ніщо не заважаю приготувати цю корисну смакоту вдома й ласувати нею у спекотний день всією родиною.
Інформатор пропонує рецепт “Бабусиного молочного коктейлю”.
Спочатку декілька секретів, без яких коктейль вийде “те, але не те”.
- Молоко необхідно заморозити, а не брати з холодильника. Ось тому в коктейлі тоді траплялися крижинки. Все просто, коли знаєш!
- Жирність молока повинна бути не більше 3,2%, а краще – 2,5%.
- У коктейль додається апельсиновий сироп, але ви можете взяти з будь-яким іншим смаком, який вам більше подобається.
- Морозиво повинно бути молочним або вершковим, в крайньому разі – пломбір. Звичайно ж, не можна готувати коктейль з фруктового або шоколадного морозива.
- Всі пропорції, зазначені в рецепті, повинні бути строго дотримані.
Продукти
- 100 г молочного або вершкового морозива;
- чотири стол. ложки апельсинового (чи іншого улюбленого) сиропу;
- 400 мл молока.
Приготування
Всі перераховані продукти відправити в чашу блендера і збивати на самій максимальній потужності близько хвилини.
Відразу ж розлити по склянках і згадувати смак щасливого дитинства!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати морозиво з овочів та про те, як приготувати п’ять напоїв з холодної кави.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова