Кривий Ріг До сайту

Більш оригінальне ніж голубці: готуємо фарширований качан капусти

Фарширований качан капусти з м’ясом і рисом, запечений у духовці, — дуже смачна страва на вечерю з особливого приводу. Щоб її приготувати, треба розділити відварену головку капусти на листя, викласти на них фарш, а потім зібрати разом і запекти. Вийде смачна і вишукана страва, яка має особливо гарний вигляд у розрізі.

Реклама

Можна приготувати голубці, а можна спробувати щось більш оригінальне, але таке ж смачне — фарширований качан капусти, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Основні

Для соусу

Спосіб приготування:

Реклама

Рис промийте і зваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 протягом 15 хвилин.

Цибулю очистьте, дрібно наріжте і обсмажте на маслі до золотистого кольору. Зелень помийте і подрібніть.

Змішайте фарш, рис, цибулю, зелень, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Реклама

Для соусу розведіть бульйонний кубик у теплій воді, додайте томатну пасту, сметану, сіль, перець горошком і лаврові листи. Прокип’ятіть кілька хвилин.

У капусті виріжте качан і варіть у киплячій підсоленій воді 15 хвилин. Зніміть верхні листки і покладіть у друшляк, застелений марлею. Викладіть на них шар фаршу, потім знову покладіть листки, які також покрийте фаршем. Повторюйте, поки не закінчаться інгредієнти.

Потім марлю туго зав’яжіть і надайте форму качана капусти. Акуратно перекладіть у форму для запікання і зніміть марлю. Полийте приготовленим соусом і запікайте при температурі 180°C приблизно 50 хвилин. Під час запікання періодично поливайте соусом.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати курячі шлунки у пиві у мультиварці. Писали, як приготувати теплий салат з яловичини і баклажанів та ліниву піцу на тостовому хлібі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок