Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Укрзалізниця” планує протестувати “жіночі” купе

Нещодавно в Україні зареєстрували петицію щодо створення окремих вагонів для жінок. Наразі “Укрзалізниця” розглядає можливість запровадження “жіночих” купе. Це допоможе жінкам почуватися більш безпечно в потязі.

Йдеться у прес-релізі “Укрзалізниці”, – передає Інформатор

Також у вагонах планують встановлювати тривожні кнопки, відеоспостереження та посилять патрулювання. 

«Безпека українців — незалежно від гендеру — є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Ідею пілотного проєкту щодо запуску окремих купе для жінок підтримала також Олена Шуляк: «Створення окремих купе або ж вагонів для жінок у потягах — можливість забезпечити комфорт для тих, хто цього потребує. Охоче допоможу з реалізацією цього задуму, готова напрацьовувати необхідні зміни до правил пасажирських перевезень».

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через власний мобільний застосунок Укрзалізниці.

Нагадаємо, у 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Раніше Інформатор повідомляв, що “Укрзалізниця” змінила правила перевезення пасажирів і багажу. Також ми писали про зворушливу ситуацію, яка трапилася у вагоні потяга “Укрзалізниці”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору