Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зробити окремі вагони для жінок та чоловіків: в Україні зареєстрували петицію

В Україні зареєстрували петицію, щоб зробити окремі вагони для жінок та чоловіків у потягах. Авторкою петиції є Ольга Ожогіна. Жінка вважає, що нововведення зменшить дискомфорт користувачів та зробить поїздки безпечнішими. Для розгляду урядом петиція повинна набрати 25 тисяч голосів. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Дніпро.

Ініціаторка вважає доцільним запровадити окремі вагони у поїздах, що слідують маршрутом довше 6 годин. В обґрунтуванні йдеться, що потрібно виділити окремі вагони для чоловіків та жінок, оскільки чимало людей не відчуваю себе в безпеці. Ольга нагадує про численні випадки з умисними дотиками та домаганнями, в також ситуації зі зґвалтуванням у купейних вагонах.

“Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв’язку з цим просимо зробити це можливим. Петицію підтримали ГО “Дівчата”, спільнота “Жіноцтво”, – зазначено в тексті петиції.

Підтримати цю петицію можна за посиланням.

Раніше ми розповідали, що “Укрзалізниця” повідомила про зміну руху потягу через Кривий Ріг. Писали, що  “Укрзалізниця” змінила правила перевезення пасажирів і багажу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

 

Нагору