Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки коштує вклеїти фото у паспорт-книжечку в Україні

Паспорт громадянина України у вигляді книжечки зразка 1994 року видається на все життя та заміни не потребує. Але у 25 та 45 років у нього потрібно вклеїти нові фото власника. Скільки це коштує?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міграційну службу Дніпропетровської області, вклеювання фотографії у паспорт громадянина України у формі книжечки, при досягненні 25- та 45-річного віку, здійснюється безкоштовно.

Для отримання цієї послуги, записуватися до електронної черги не потрібно. Заява на отримання зазначеної послуги подається заявником особисто та не пізніше ніж через місяць після досягнення 25- або 45 – річного віку і розглядається у п’ятиденний термін із дня звернення.

Важливо! Паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток. Якщо строк вклеювання фото до паспорта настав за 30 днів до 24 лютого 2022 року та після початку повномасштабної війни, то його можна зробити відповідно до досягнутого віку протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Раніше Інформатор писав про те, чи потрібно криворіжцям змінювати у паспорті перейменовану вулицю, та про те, що в Україні ID-паспорт можна отримати разом  з ідентифікаційним кодом

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору