Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі працює безкоштовний хостел для переселенців: скільки там можна жити

Коли людина, рятуючись від обстрілів, хапає за руки дітей та, поскидавши у наплічник найнеобхідніше, виїжджає у більш безпечне місце, то проблема криши над головою – це перше, з чим вона стикається. Де переночувати з дітьми, що поїсти, де помитися? Але ж грошей обмаль, і у готель не поїдеш.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Об’єднання Відповідальних Громадян, у Кривому Розі цю проблему частково вирішили, відкривши безкоштовний хостел для ВПО.

У хостели 13 кімнат, кожна розрахована на 4 людини. Є усі зручності, дитяча ігрова, пральня, кухня, кімната для роботи та відпочинку, а у разі потреби надають і ноутбук. Також тут видають продуктові набори, гуманітарну допомогу та одяг. Умови дві: на території закладу не палять та не вживають алкоголю.

Жити у хостелі без оплати переселенці можуть два тижні. Організатори вважають, що за цей термін можна вирішити багато проблем, у тому числі й з арендою житла. При цьому, навіть виїхавши на місце більш тривалого перебування, деякі постояльці продовжують користуватися його послугами.

За короткий час існування хостелом скористалося 45 переселенців з Херсонської та Миколаївської областей.

Скористуватися хостелом можна зателефонувавши за номером +380676868738 з 9:00 до 17:00.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі ВПО можуть отримати грошову допомогу від Норвегії, та про те, що в Україні пенсіонери-переселенці можуть отримати надбавку до пенсії у 20%.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору