Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли у 2023 році в українських школах пролунає “останній дзвоник”

На календарі друга половина травня. А це означає, що дуже скоро для десятків тисяч українських випускників пролунає останній шкільний дзвоник. Коли та яким він буде під час воєнного стану

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступника міністра освіти України Андрія Вітренка в ефірі телемарафону “Єдині новини”, міністерство рекомендує провести свято останнього дзвоника 16 червня, але кожний учбовий заклад може обрати свою дату. Святкувати дозволяється онлайн. При цьому, якщо воно триватиме в  очному форматі, під час повітряної тривоги всі присутні зобов’язані будуть спуститися в укриття. Те ж саме стосується випускних вечорів.

“На розсуд військових адміністрацій кожного регіону залежно від військово-політичної ситуації та ситуації безпеки всередині країни науково-педагогічна рада, засновники й військові адміністрації ухвалюють остаточне рішення про закінчення цього 2022-2023 навчального року” – зазначив Вітренко.

Що ж до випускних вечорів, то з міркувань безпеки, їх, скоріш за все, не буде у закладах, де навчання відбувалося онлайн.

Раніше Інформатор писав про те, що в українських школах можуть скоротити кількість предметів, та про те, що в українських школах можуть запровадити військову справу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору