Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В українських школах можуть запровадити військову справу

Люди старшого покоління напевно не забули уроки військової справи. Їх викладали учням старшої школи раз на тиждень. На цих уроках учні вчилися користуватися стрілецькою зброєю, надавати першу медичну допомогу, надягати протигази. І браво маршувати на шкільному стадіоні. І хоча останнє було, мабуть, зайвим, існувало в цих уроках і дещо корисне. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН та міністра освіти України Оксена Лісового, зараз, коли знання, які у мирний час здавалися неактуальними, а у воєнний можуть дуже знадобитися, спеціалісти замислюються над тим, щоби у старших класах відновити урок військової справи.

“Безумовно, що в цьому контексті війни у цьому є доцільність. Для дітей важливо усвідомлювати свою спроможність протистояти. Сьогодні діти переживають війну так само, як доросла людина. Рівень тривожності та невпевненості дітей сьогодні високий. Дитина не може на сьогодні протистояти, вона це розуміє. Ми не повинні ментально втягувати дитину у війну, але дати їй певні інструменти, звичайно, можнаІ тому певний рівень військової підготовки для старших класів можна дати. Така практика була. Зараз можна відроджувати це рішення з огляду на нові цілі та роль України”, – сказав міністр в ефірі програми “Сніданок з 1 +1”.

Раніше Інформатор писав про те, що українці просять ввести у школах обов’язкову сексуальну освіту та про те, що у Кривому Розі літніх людей запрошують на навчання в “Університет третього віку”

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору