Кривий Ріг До сайту

Дерев’яні тотеми та “ловці снів”: у Кривому Розі віднайшли містичну локацію

Кривий Ріг славиться своїм промисловим туризмом. Але не одними шахтами та кар’єрами відоме наше місто. Криворізькі ландшафти вражають і надихають подорожувальників. Скелі, криворізькі “гори”, мальовниче узбережжя водосховища привертає увагу туристів.

Реклама

Так під час велоподорожі, криворіжці натрапили на дивну та доволі містичну місцину, яка знаходиться на Карачунах, – повідомляє Інформатор.

Фотографії дерев’яних тотемів, загадкових табличок та своєрідних “ловців снів” показали учасники групи “ПВД безкоштовно. Кривий Ріг“.

Реклама

Місце, яке знайшли подорожувальники схоже на локацію для язичницьких зборів. На одній з табличок написало “Святилище Перуна”. Згідно з напису, в цьому місці проводять давні обряди рідновірів, а також туди не можна заходити з поганими думками.

Чи дійсно у цьому місці проводять обряди на жаль не відомо. Ймовірно один з тотемів зображає язичницького Бога Перуна.

Для довідки: в язичництві єдиним найвищим богом «громовиком», був Перун. Уособленням неба взагалі був Сварог. Інші вищі боги вважалися його синами — Сварожичами: сонце і вогонь — Дажбог і Хоре, Велес — «скотій бог». У волинян найвищим богом вважався ще Святовит — Триглав. Імена цих богів дійшли до нас із фольклору — народних казок і пісень, сутність яких зводиться до боротьби світлих сил природи з темними: родючості з неродючістю (безплідністю), літа із зимою, життя зі смертю.

Реклама

У слов’ян не було вироблено чітких форм культу, не було громадських кумирів, храмів, жерців. Лише під впливом варягів почали споруджувати або зображати бовванців (ідолів). Князь Володимир уперше поставив у Києві над Дніпром ідоли Перуна, Хора й Дажбога.

Дерев’яний тотем

Постамент з табличною

На деревах висять “ловці снів”

Загадкові таблички

Дерев’яний різьблений тотем

Тотем у вигляді чоловічої статі

Раніше Інформатор показав, як виглядає найглибша в світі криворізька шахта. Також ми писали, де у Кривому Розі облаштували оглядовий майданчик для промислового туризму.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Реклама