Кривий Ріг До сайту

Паляниця з полуницею: готуємо пиріг від Ектора Хіменеса-Браво

Кінець весни й початок літа — пора полуничних пирогів. Шеф-кухар і телеведучий Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати пиріг, який він назвав «паляниця з полуницею».

Реклама

За технологією приготування цей пиріг більше схожий на традиційний французький десерт, який готують зі свіжими ягодами або фруктами, – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 90 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Йогурт без наповнювача – 200 г
  • Олія – 120 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Борошно – 220 г
  • Полуниця – 400 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Додати йогурт, олію, продовжуючи збивати.

Просіяти борошно та розпушувач, додати в яєчно-йогуртову масу і все взбити.

Реклама

Форму діаметром 20 см застелити пергаментом, змазати вершковим маслом або олією. Вилити половину тіста.

Полуницю помити, розрізати навпіл або на 4 частини, обваляти в крохмалі. Викласти половину полуниці на тісто.

Вилити у форму решту тіста, зверху розкласти решту полуниці.

Реклама

Випікати 1 годину при температурі 160 градусів.

Раніше ми писали, як приготувати часникові грибочки на пікнік та повітряні пампушки на сковороді.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Євгенія Глубінок