Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи вдалося запустити криворізький «парадний» дрон на москву

Відомий криворізький винахідник Віталій Бризгалов, який збирався посадити свій “парадний” дрон на червоний площі у москві, повідомив про те, що “бавовна” не вдалася. “Не доросли” – чесно написав він у Facebook та розповів про причини, які завадили його команді здійснити задумане.

Як пише Інформатор з посиланням на Віталія Бризгалова: “Невистачило часу, ресурсу, знань. Всі мої розрахунки використати деякі супутникові побутові речі не спрацювали. Тххха бачить мережу але не працює. на “Іххххм” та CRPA зібрати не вдалося. S , використовувати неможна. Тож зв’язок, практично остання головна проблема. І все ж Флешмоб вийшов гарний. Дрони замість людей на передових позиціях, стали ще ближче. Велика кількість ППО тепер базується біля Тули, Орла, а не на наших тимчасово окупованих.

Та все ж ми виграли свій “приз”. Це і нові партнери, і нові можливості для нашого проєкту. Ми знайшли команди які візьмуть нашого носія у свої проєкти під своє обладнання. І найголовніше, ми познайомились з багатьма війсковими пілотами, які готові використовувати наші літачки з максимальною користю”.

Так будують літачки

Так будують літачки

На зібрані кошти команда змогли докупити обладнання, та прискоритись у 2 рази. З допомогою донатів небайдужих людей вони придбали транспорт для перевезення літачків і катапульти як до місця старту, так і до полігонів для тестувань.

“Зібраних коштів вистачить на виготовлення 5 літачків та залишаться матеріали ще на 10 носіїв.
Вже домовлено про дозволи на полігони. Щоб долітати треба значно більше тренувань і польотів…

Разом переможемо!
P.S Вся бавовна вціліла, і піде за призначенням!” – підсумовує сказане Віталій.

Раніше Інформатор писав про те, що що Віталій Бризгалов розробив унікальний за своєю конструкцією дрон COBRA та про те, що криворізькі винахідники створили баги для військових.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору