Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дерева-загарбники: які види заборонили висаджувати у Дніпропетровській області

Три мільйони гектарів лісів в Україні постраждали через повномасштабне вторгнення росії. Вони потребують відновлення. Але є види дерев та чагарників, чужорідні для української природи. Не маючи природних ворогів, вони захоплюють все нові та нові території, витісняючи рослинність, притаманну саме ландшафтам нашої країни. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Східний лісовий офіс, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило перелік чужорідних видів дерев, використання яких заборонено для відтворення лісів. У перелік увійшли наступні види:

– айлант найвищий,

– аралія маньчжурська,

– в’яз низький,

– гледичія колюча,

– горіх чорний,

– дуб червоний,

– каркас західний,

– клен ясенелистий,

– маслинка вузьколиста,

– павловнія (види та гібриди),

– робінія звичайна (акація),

– черемха пізня,

– ясен пенсільванський.

Як написано у повідомлення: “Чужорідні види дерев здатні змінити або знищити цілі екосистеми. Не маючи природних ворогів на нових територіях, інвазійні види швидко розмножуються, захоплюють простір та витісняють місцеві види із природних ландшафтів”.

В інформації відзначається, що  дерева заборонених видів, висаджені раніше набуття переліком чинності, вирубуватися не будуть.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому ботанічному саду почали квітнути  дерева та про те, де у Кривому Розі можна побачити квітучі шафрани.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору