Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи будуть “бойові” доплати враховуватися при обчисленні пенсій військовослужбовцям

Українські військові, які виконують спеціальні та бойові завдання отримають доплати у розмірі 30 та 100 тисяч гривень. Але час плине. Сьогоднішні воїни колись теж підуть на пенсію. Їх хвилює, чи будуть враховані ці доплати при обрахуванні розміру пенсійного забезпечення.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент соціального забезпечення Міністерства оборони України, пенсії особам з поміж військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби) обчислюються з розміру грошового забезпечення, враховуючи відповідні оклади за посадою, оклади та/чи доплати за військове (спеціальне) звання, військовим (спеціальним) званням, процентну надбавку (доплату) за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, установлених законодавством, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а до 1 січня 2011 року — страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Виплату додаткової винагороди встановлено на період дії воєнного стану і виплачується вона у розмірах в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у конкретних діях та заходах, тобто вона не носить постійний характер, тому не входить в склад грошового забезпечення військовослужбовця для обчислення пенсіЇ.

Раніше Інформатор писав про те, чи вплине низька зарплата під час війни на розмір майбутньої пенсії та про те, чи можуть позбавити пенсії через отримання міжнародної допомоги.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору