Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Фермерів, які постраждали від війни, тимчасово звільнили від сплати податків

Віками українські чорноземи годували не тільки співвітчизників, але й мешканців багатьох країн світу. Війна змінила ситуацію. Багато полів поки ще залишаються замінованими. Ворог вкрав та вивіз техніку. Ракети та снаряди зруйнували будівлі та вбили свійських тварин та птицю. Фермери не знають, як вижити.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Урядовий портал, аби полегшити становище аграріїв Кабмін тимчасово звільнив власників та орендарів постраждалих від війни земель від сплати податків.

Як написано у повідомленні: “Дія Закону поширюється на земельні ділянки, які розташовані на територіях, де ведуться бойові дії або є тимчасово окупованими, а також перебувають у консервації, або забруднені вибухонебезпечними предметами. Їх власники та орендарі звільняються від мінімального податкового зобов’язання, єдиного податку 4 групи та плати за землю”.

Терміни звільнення:

  • для фізичних осіб — від 1 січня 2022 до 31 грудня 2022, а також 2023  року— до останнього числа місяця, в якому завершаться активні бойові дії або окупація;
  • для юридичних осіб – від 1 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року та 2023 року до останнього числа місяця, в якому завершаться активні бойові дії чи окупація.

Іншим власникам землі доведеться платити від 1,2 до 1,3 тис грн за гектар. При цьому вже у 2024 році розмір сплати збільшиться до 1,4-1,5 тис грн за гектар.

Раніше Інформатор писав про те, який податок треба заплатити за потужний генератор та про те, що в Україні зростуть ціни на підакцизні товари.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору