Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Закон тиші: в Україні заборонили гучні вечірки у нічний час та ремонти у вихідні

У квітні цього року Верховна рада підтримала у другому читанні законопроєкт про заборону продажу та використання піротехніки. Паралельно закон забороняє вмикати вночі гучну музику та проводити надто гучні ремонтні роботи в будинках у вихідні дні. Зараз документ вже підписаний Президентом.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, без заборони залишаться тільки найтихіші та найбезпечніші піротехнічні засоби класу F1. Купити їх зможуть лише особи, старше 16 років.

Крім того, підписаний законопроєкт також забороняє вмикати вночі гучну музику та проводити надто гучні ремонтні роботи в будинках у вихідні дні. Таким чином, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства та установи мають вживати заходів для недопущення перевищення рівня шуму в будинках та на прилеглих територіях. Це стосується і всіх громадських закладів та установ, де перебувають люди.

Одночасно на всіх захищених об’єктах шум не має перевищувати встановлений офіційний рівень для відповідного часу доби. З 22:00 до 8:00 на захищених об’єктах заборонено гучний спів та вигуки, використання гучної звуковідтворювальної апаратури чи інші засоби, що будуть перевищувати норми шуму.

Заборонені будуть і гучні ремонтні роботи. Конкретно, у будні дні їх не можна буде проводити з 22:00 до 8:00. У святкові чи вихідні дні ремонти, що можуть заважати людям, заборонено проводити цілодобово.

Закон набирає чинності через шість місяців після його оприлюднення. Тобто Новий 2024 рік українці будуть зустрічати вже у тиші.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області стартував “сезон тиші”, та про те, що у Дніпропетровській області почалася нерестова заборона.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору