Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі волонтери вилікували травмованого собаку, але господарі незадоволені

Народна мудрість каже: “Не роби добра, не отримаєш зла”. Але що робити людині з добрим серцем, яке фізично болить від проявів людської жорстокості та байдужості до беззахисних братів наших менших? Деякі власники беруть їх до себе й ставляться, м’яко кажучи, як до зайвої речі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на відому криворізьку зооволонтерку Анастасію Іванову. З нею зв’язалася дівчинка, яка повідомила про те, що потрібна допомога їхньому собаці, якого збила автівка, але вони не мають коштів.

До Анастасії Іванової звернулася дівчинка з проханням про допомогу

До Анастасії Іванової звернулася дівчинка з проханням про допомогу

За словами Анастасії, Блек з понеділка, 3 квітня, кричав від болю так, що його чули сусіди. В четвер Насті написали. Зооволонтерка домовилась з клінікою, сказала, що збере на оплату лікування. Але горе-господарі не знайшли часу його відвезти, в п’ятницю теж мали свої справи.
На вихідних так само… А собака лежав у ванній кімнаті, мабуть, щоб не мозолити очі, і страждав від болю. Він весь цей час не їв, трохи пив.
Тільки в понеділок 10 червня його відвезли до клініки під контролем Насті, але не господарі.

Ветеринари з’ясували, що кістки у Блека цілі, але сильна черепно-мозгова травма. Він дезорієнтований в просторі і періодично кричить. Щодня собаці ставили крапельниці, надавали інтенсивну терапію. Надзвичайними зусиллями лікарів за зібрані небайдужими людьми кошти Блека вилікували.
Але далі почалося щось розуму незбагненне.

Як пише Анастасія: “Майже місяць стаціонару, у Блека була сильна ЧМТ, збила автівка, “господарі ” 8 днів не звертались до спеціалістів. Просили врятувати. Сьогодні вони забрали Блека, бо ми вирішили, що для собаки з таким діагнозом буде краще повернутись у звичне середовище та й забирати мені його нікуди”.

Замість вдячності, дівчина отримала погрози. Хриплим голосом хазяйка Блека заявляла, що привезли їй собаку навіть у гіршому стані, ніж вона була. Що їсть він так, ніби його рік не годували й за це волонтерці “таке зроблять”…

Відзначимо, що за свою допомогу та лікування “хвостика” Настя не взяла ані копійки, хоча коштувало воно багацько. Але зараз, за словами дівчини,

“Блека треба забирати. Господарка неадекватна, бухає кожного дня, лікування не проводить. Дитина проговорилась, що в них такий план – казати що лікування не допомогло. Для чого – не відомо. План планом, а собаку шкода”.

Якою буде подальша доля маленького Блека – невідомо. Дуже хочеться вірити, що хвостика заберуть та знайдуть йому люблячих, відповідальних господарів.

Маленький беззахисний Блек

Маленький беззахисний Блек

Раніше Інформатор писав про те, що песик, якого залишили на кладовищі у Кривому Розі, знайшов нову родину, та про те, що у Кривому Розі поліцейський собака знайшов зниклу дівчинку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору