Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Під прицілом відеокамер: в Україні оновлюють правила складання іспиту з водіння

Скласти іспит по керуванню автомобілем за гроші в Україні стане неможливо вже найближчим часом. За процесом спостерігатимуть камери “без сліпих зон”. Саме ними облаштують автомобілі для практичної частини. До кінця року планується встановити 150 панорамних камер, які зможуть показувати весь салон – і учня, і інструктора, і планшет, і можливі порушення. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро та міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, камерами також обладнають і класи, в яких майбутні водії складатимуть теоретичну частину іспиту. Вони ідентифікуватимуть обличчя студента. Окрім цього, машини планують обладнати трекерами з визначенням маршруту руху. Під час складання іспиту здійснюватиметься аудіозапис з салону. Цифровізація послуг, на думку Клименка, зменшить контакт працівників сервісного центру з громадянами.

А це своєю чергою зведе корупцію до мінімуму. Міністр наголошує: головне – прозорість складання іспиту, а не відвідування школи.

До людей з інвалідністю мобільні сервісні центри виїжджатимуть до того чи іншого населеного пункту.

Весь персонал сервісного центру перевірять на благонадійність. Частину менеджмента змінять. А в тих сервісних центрах, які залишаться працювати на кінець року, хочуть бачити саме людей, на яких скарг немає.

Раніше Інформатор писав про те, чи можна в Україні купити водійські права за гроші та не попастися, і про те, як і Україні відновити втрачені чи пошкоджені автомобільні номери.

Нагору