Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Водійські права за гроші: чи можна купити їх та не попастися

Автомобіль у наші дні хоча і є не розкішшю, а засобом пересування, продовжує залишатися об’єктом підвищеної небезпеки. Користуватися ним треба навчатися на спеціальних курсах з досвідченим інструктором. Але деякі люди вважають це необов’язковим. Вчаться самі, а права купують і інтернеті.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на сервісні центри МВС у Дніпропетровській області, в інтернеті розміщено безліч пропозицій про продаж “ну зовсім справжніх” водійських посвідчень. Навіть є фото довідок, які начебто були видані у сервісних центрах МВС. На них логотип центрів, але, наприклад, неправильно вказана адреса закладу або інші дані, які правоохоронці зчитують легко як неправдиві. Вони розуміють, що таких бланків МВС ніколи не видавало. Відповідно і «печатка», і «підпис», і інші елементи на таких документах — це фейк. Такі “права” не відображаються у застосунку “Дія”. Керманич, який просто купив їх в інтернеті частіше усього цілком серйозно переконаний, що документ чинний і законний. Але, як відомо, незнання не позбавляє відповідальності. Тому за користування підробним водійським посвідченням водію погрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Сервісні центри МВС попереджають: єдиний законний спосіб отримати дійсне посвідчення водія вперше — це самостійно пройти 2 курси навчання в акредитованій автошколі та успішно скласти теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні змінилися правила видачі водійських посвідчень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору