Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Аналітики розповіли про можливу екологічну катастрофу через ракетну атаку по Дніпропетровській області

У ніч проти 1 травня війська рф атакували ракетами місто Павлоград Дніпропетровської області та Павлоградський район. Ймовірно, пошкоджений місцевий хімічний завод. Там зберігалися прострочене пальне.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, нещодавня масована атака на Павлоград Дніпропетровської області могла бути здійснена росією цілком свідомо. Окупанти знали про зберігання зіпсованого пального на складах Павлоградського хімзаводу. Тому били по ньому невипадково, адже така кількість “хімії” у повітрі та землі загрожує не лише павлоградцям, а й мешканцям усіх сусідніх областей та може стати причиною справжнього екологічного лиха.

За останніми даними аналітиків OSINT-проєкту GeoConfirmed, причиною “об’ємного вибуху” та спровокованої ним вогняної хвилі є тисячі тонн протермінованого пального. За їхньою інформацією, на хімзаводі зберігалося понад 1,8 тисячі тонн простроченого твердого ракетного палива вже понад двадцять років. Аналітики GeoConfirmed оцінюють ситуацію як “дуже погані новини” й публікують матеріали, які наочно підтверджують їхні припущення.

При цьому експерти відкидають версію із тим, що ракети ворога влучили у потяг, завантажений С-300.

Аналітики посилаються на матеріал української служби BBC, який був опублікований у січні 2020 року. У цій статті зазначалося, що вибух на заводі може стати причиною екологічної катастрофи не лише на території Дніпропетровської області, а й у ще чотирьох сусідніх областях.

Експерти вимагають провести ретельне розслідування цього інциденту та підкреслюють, що російська окупаційна армія, ймовірно, мала всі дані про потенційні ризики. Цей вибух може бути ще одним воєнним злочином, який вчинили російські окупанти.

Раніше Інформатор писав про те, що стали відомі наслідки російського ракетного удару росіян по Павлограду у ніч проти 1 травня, та про те, що частина Дніпропетровської області через російській обстріл залишилася без світла.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору