Якщо у вас є не більше ніж година на приготування, але ви хочете створити смачну та оригінальну вечерю, збережіть цей рецепт. М’ясо курки чудово, з якого боку не поглянь, але його поєднання із сиром і шинкою просто божественне.
Куряча грудка з сиром і шинкою під молочним соусом — це, без перебільшення, вечеря мрії, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Куряче філе – 2 шт.
- Сир твердий – 40 г
- Шинка – 60 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для соусу
- Молоко – 500 мл
- Масло вершкове – 30 г
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Мускатний горіх мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Куряче філе помийте, обсушіть і розріжте вздовж навпіл, не дорізаючи до кінця приблизно 1,5 см. Розгорніть філе, як книжку, накрийте плівкою і злегка відбийте. Посоліть і поперчіть з двох сторін.
Сир і шинку тонко наріжте, вкладіть шматочки в середину філе і знову складіть його навпіл. Краї закріпіть зубочисткою.
Викладіть філе у форму, застелену пергаментом, змащеним маслом. Запікайте 30-40 хвилин при температурі 180°C до рум’яності.
Для соусу в сотейнику розігрійте масло, додайте борошно і готуйте, помішуючи, 3 хвилини. Влийте молоко, посоліть і збийте вінчиком до однорідності. Проваріть 5 хвилин, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.
Подавайте курячі грудки гарячими, поливши молочним соусом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати холодні коктейлі на основі кави. Писали, як приготувати картопляні вафлі з сиром та пряними травами та банановий пудінг з морозивом.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок