Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дейції та кипариси з Барселони: у криворізькому парку з’явилися нові “мешканці”

Сьогодні 29 квітня, активні криворіжці висадили дерева і кущі на двох алеях у парку Мершавцева. Тепер гостей парку будуть радувати ще 15 кипарисів, сосна та 34 дейції. Кипарисова алея “Подих Барселони”, яка було закладена минулого року, стала ще довшою і трохи зеленішою.

Про це повідомляє громадський активіст Антон Петрухін, – передає Інформатор.

“Сподіваюсь, пройде декілька років і ці невеличкі молоді деревця, що були пророщені мною, перетворяться у чарівних зелених велетнів. А ще більше 60 саджанців кипарисів із сонячної Барселони продовжать міцнішати у горщиках до наступного року, чекаючи свого переселення у парк. А на деяких кипарисах, що продовжують рости у горщиках, дозрівають шишки, що з’явились ще минулого року. І якщо вдасться проростити їх насіння, то через пару років з’являться вже справжні Криворізькі кипариси іспанського походження”, – пише Антон Петрухін.

Алеї з кипарисами

Раніше Інформатор повідомляв, що вандали викопали в парку Мершавцева кипариси. Також ми писали, що біля ПМіС висадили дерева на честь Кузьми Скрябіна.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору