Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На сайті Президента України з’явилася петиція з вимогою легалізації одностатевих шлюбів

Те, що в Україні існують люди нетрадиційної сексуальної орієнтації, знають всі. Відношення до них у суспільстві неоднозначне. Але ці люди не роблять іншим нічого поганого. Вони – громадяни України і хочуть мати ті ж права, що й інші.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на офіційне інтернет представництво Офісу Президента України, 24 квітня там оприлюднена петиція щодо легалізації в Україні одностатевих шлюбів.

Її автор Євгеній Михайлович Грязнов пише наступне: “… Легалізація одностатевих шлюбів на території України буде кроком до більш справедливого та рівного суспільства, де кожна людина, незалежно від своєї орієнтації, має право на кохання та створення повноцінної сім’ї.

Ми звертаємо Вашу увагу на те, що серед представників ЛГБТ спільноти є також військовослужбовці, які віддають своє життя за нашу країну, тому вони заслуговують на нашу повну підтримку та захист.

Крім того, ми просимо встановити адміністративну або кримінальну відповідальність за дискримінацію представників ЛГБТ спільноти за признаком їх орієнтації. Покарання за такі дії повинні бути достатньо жорсткими, щоб запобігти будь-якій формі дискримінації у майбутньому. Ми пропонуємо штраф у розмірі від 20,000 грн до 100,000 грн, або у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років у випадку завдання середніх або важких тілесних ушкоджень”.

За дві доби петиція набрала 692 голоси. До завершення збору підписів залишилося 90 днів.

Раніше Інформатор писав про те, що трансгендери в Україні звільнені від служби у ЗСУ та можуть виїжджати за кордон та про те, що чинний чемпіон Європи з дзюдо просить Президента України надати українське громадянство його дружині росіянці.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору